Ελλάδα, Σκακιστική Επικοινωνία, Ενδιαφέρον

6η θέση στην Ελλάδα η Επικοινωνία

Την 6η θέση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της α’ Εθνικής κατέλαβε η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου.

Πέρσι, στην πρώτη της εμφάνιση στην α’ Εθνική η Σκακιστική Επικοινωνία κατέλαβε στην 10η θέση με 8 βαθμούς (3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες). Φέτος, ο στόχος της ομάδας ήταν να κάνει μια ανάλογη πορεία με την περσινή. Γνωρίζαμε τις δυνατότητες της ομάδας μας και τις αδυναμίες της, αλλά ψάχναμε την υπέρβαση. Τελικά, το ελβετικό σύστημα κληρώσεων του πρωταθλήματος μας ευνόησε φέτος (αντίθετα με την περσινή χρονιά) και τελευταίο γύρο αντιμετωπίσαμε μια ισοδύναμη ομάδα με τη δική μας. Η νίκη ήρθε οριακά στην τελευταία παρτίδα και μας χάρισε την 6η θέση στην Ελλάδα με 9 βαθμόθς (4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες)

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για το συλλογό μας, αν σκεφτεί κανείς ότι πίσω από εμάς τερμάτισαν πολύ πιο ισχυρές ομάδες με μεγαλύτερο οικονομικό προϋπολογισμό, με μεγαλύτερη ιστορία και με περισσότερους χορηγούς. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν η ομάδα να φτάσει μέχρι εδώ. Πρώτα απ’όλα στους παίχτες που 6 μέρες έδωσαν τον καλύτερό τους ευατό, στον αρχηγό της αποστολής και υπεύθυνο για το πως θα παίξει σε κάθε παιχνίδι η ομάδα, στους προπονητές, στους χορηγούς, στο Δήμο Ηρακλείου και φυσικά στη διοίκηση του συλλόγου. Όλοι συνέβαλαν ώστε η ομάδα να βρεθεί στη 6η θέση Πανελληνίως.

Να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Χρίστο Μπανίκα μέλος της Εθνικής μας Ομάδας, ο οποίος σε 2 μήνες θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας και το σύλλογό μας στην Σκακιστική Ολυμπιάδα, για την προσφορά του στο σύλλογο, όχι μόνο αγωνιστικά, κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς αλλά και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Επίσης, να ευχαριστήσουμε την Karina Szczepkowska, μέλος της γυναικείας ομάδας της Εθνκής Πολωνίας (και αυτή θα πάρει μέρος στην Ολυμπιάδα) για την συμμετοχή της για 2η χρονιά με την ομάδα μας για για το εκπληκτικό 6/7 που σημείωσε στη γυναικεία σκακιέρα στο πρωτάθλημα. Πολλά μπράβο αξίζουν και στον Αιγύπτιο Samy Shoker ή αλλιώς Σαλάχ (Αιγύπτιος σέντερ φορ) όπως τον φωνάζαμε, γιατί έγινε ένα με την ομάδα και έβαζε την ομάδα πάνω από τον ευατό του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε έναν αγώνα που είχε νούλα με τριπλή επανάληψη και σχεδόν είχε κριθεί το αποτέλεσμα της συνάντησης, προσπάθησε να παίξει για νίκη μόνο και μόνο γιατί έτσι υπήρχε μια μικρή πιθανότητα η ομάδα να κάνει ισοπαλία.
Τέλος, πολλά μπράβο και στο Γιάννη Εργαζάκη ο οποίος με 6/7 στο πρωτάθλημα έγινε ο 2ος αθλητής του συλλόγου ο οποίος φτάνει το 2300 και γίνεται fide μετρ.

Από σήμερα κίολας αρχίζει ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά και για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. 

Καλό καλοκαίρι!

Εκτύπωση Email