Ελλάδα, Σκακιστική Επικοινωνία, Ενδιαφέρον

ΠΟΑ - Μετά από 3 γύρους

Πως έχει η κατάσταση με 3 γύρους συμπληρωμένους στο ΠΟΑ;

 

Το διασυλλογικό πρωτάθλημα του ΠΟΑ είναι σε εξέλιξη. Με συμπληρωμένη και την 3η αγωνιστική μπορούμε να δούμε πως έχει η κατάσταση μέχρι τώρα. Υπάρχουν μέχρι στιγμής 3 ομάδες που έχουν το απόλυτο, δηλαδή 3 νίκες. Αυτές είναι η ΑΣ Παπάγου και οι 3 Αστέρες.

Ο ΑΣ Παπάγου έχει βγάλει μέχρι στιγμής πιο δύσκολο πρόγραμμα και η νίκη επί της Κηφισιάς του δίνει ένα πλεονέκτημα στη διεκδίκηση της συμμετοχής του στην τελική φάση. Οι 3 Αστέρες με την εκκίνηση που έχουν κάνει δείχνουν διάθεση για άνοδο και όχι για απλή συμμετοχή στην κατηγορία. Ακόμη δεν έχουν παίξει με ομάδα από τις πρώτες θέσεις, αλλά έχουν κερδίσει σχεδόν άνετα και τα 3 παιχνίδια.

Πίσω από τους δύο πρωτοπόρους στη βαθμολογία βρίσκονται 4 ομάδες που έχουν ήδη απώλειες 3 βαθμών. Ο ΑΟ Κηφισιάς ηττήθηκε όπως αναφέραμε από το Παπάγου και έφερε 5-5 με τον ΣΟ Κορυδαλλού. Έχει παίξει με τις 3 από τις 4 πρώτες ομάδες και θεωρητικά έχει ευκολότερο πρόγραμμα από τους άλλους διεκδικητές. Ο ΣΟ Αιγάλεω θα «παλέψει» όλα τα παιχνίδια και θα είναι μέσα στο «κόλπο» της ανόδου μέχρι το τέλος. Ο ΣΟ Κορυδαλλού μετράει μια ήττα από τους 3 Αστέρες, μια νίκη με την Φιλαδέλφεια και 5-5 με την Κηφισιά. Τα τελευταία αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι διαθέτουν καλή ομάδα και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν, αλλά μοιάζει δύσκολο να μπουν στην 3άδα. Θα δούμε. Επίσης, με 3 βαθμούς συναντάμε την Σκακιστκή Άνοιξη η οποία κέρδισε 6-4 τον Πανελλήνιο και έφερε 5-5 με το Αιγάλεω. Με αυτά τα αποτελέσματα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να παραμείνει στην κατηγορία, αν έχουν όμως στόχο την άνοδο θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση την Κυριακή και να κερδίσουν στο Παπάγου.

Με μία νίκη σε 3 αγώνες στους 2 βαθμούς, βρίσκονται 3 ομάδες. Ο ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας έχει δύο ήττες με 6-4 και την Κυριακή παίζει με τους 3 Αστέρες. Το ματς κλειδί όμως είναι την επόμενη Κυριακή με τον Πανελλήνιο, από το αποτέλεσμα του οποίο θα εξαρτηθούν πολλά. Ο ΣΑΣ Κορωπίου και αυτός έχει υποστεί δύο ήττες με 6-4. Η νίκη με 7½-2 επί της Άνοιξης τους κάνει να αισθάνονται πιο άνετα, αλλά θέλει προσοχή. Ο Πανελλήνιος είναι η 3η ομάδα που έχει 2 βαθμούς. Ίσως βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση από τις άλλες δύο ομάδες, για τον λόγο ότι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει είναι η ΑΕΚ. Θα εξαρτηθεί η πολύ η «τύχη» της ομάδας από τα αποτελέσμα που θα κάνει με τις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους.

Τέλος, χωρίς βαθμό σε 3 αγώνες βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία μάλιστα στον τελευταίο αγώνα δεν κατέβηκε. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα ή όχι; Αν δεν συνεχίσει αυτομάτως θα αναζητούμε μόνο μία ομάδα η οποία θα υποβιβαστεί, μαζί με την ΑΕΚ φυσικά. Αν όμως συνεχίσει, δεδομένου ότι διαθέτει καλή ομάδα μπορεί να υπάρξουν ανατροπές.

Εκτύπωση Email