Ελλάδα, Σκακιστική Επικοινωνία, Ενδιαφέρον

ΠΟΑ - Λίγο μετά του δρόμου τα μισά

Με την ολοκλήρωση και του 5ου γύρου ας δούμε τι γίνεται στον ΠΟΑ.

 

Νέα δεδομένα στον ΠΟΑ μετά την αποχώρηση της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα. Πλέον ζητείται η 2η ομάδα που θα ακολουθήσει την ΑΕΚ στη β' Εθνική. Ας ξεκινήσουμε όμως από την κορυφή. Οι 3 Αστρέρες Πατησίων συνεχίζουν ολοταχώς προς την συμμετοχή τους, για πρώτη φορά, στην τελική φάση της Α' Εθνικής. Στο τελευταίο αγώνα κέρδισαν τον ΣΟ Κηφισιάς με το εντυπωσιακό 8-2! Βρίσκονται μόνοι στην 1η θέση με 5 στα 5 και 5 βαθμούς παραπάνω από την 4η ομάδα που δεν πάει στην τελική φάση. Όλα δείχνουν ότι οι 3 Αστέρες το καλοκαίρι θα παίξουν στην Α' Εθνική. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον ΑΣ Παπάγου ο οποίος την Κυριακή έκανε την πρώτη του ισοπαλία στο πρωτάθλημα με το ΣΟ Αιγάλεω, αλλά βρίσκεται στη 2η θέση με ασφάλεια 4 βαθμών από την 4η ομάδα.

Στην 3η θέση βρίσκεται ο ΣΟ Κορυδαλλού με 7 βαθμούς. Αυτή τι στιγμή μοιάζει φαβορί. Έχει ουσιαστικά ένα δύσκολο ματς με τον Παπάγου, αλλά και μία ήττα να κάνει πάλι έχει πολλές ελπίδες για 3άδα γιατί θα μαζέψει πολλούς αν υπολογίσουμε τους 10 πόντους που θα πάρει από τον αγώνα με την ΑΕΚ. Πίσω του με 5 βαθμούς βρίσκεται ο ΑΟ Κηφισιάς, ο οποίος έχει παίξει με τους 3 πρώτους και πλέον το σενάριο συμμετοχής στην τελική φάση είναι δύο. Το πρώτο είναι να έχει απώλεια 3 βαθμών ο Κορυδαλλός και αυτοί να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια και το δεύτερο είναι να πάρουν μέρος στην τελική φάση πάνω από 3 ομάδες. Σημειώνουμε ότι σε ισοβαθμία με τον Κορυδαλλό μετράνε οι πόντοι αφού η μεταξύ τους αναμέτρηση τελείωσε 5-5.

Από την 4η θέση και κάτω γίνεται ένας μικρός χαμός. Υπάρχουν 4 ομάδες που ισοβαθμούν στις θέσεις 5-8. Ο ΣΟ Αιγάλεω έχει το πλεονέκτημα καθώς ακόμη δεν υπολογίζεται ο αγώνας του με την ΑΕΚ, οπότε θα φτάσει σίγουρα στους 6, που μάλλον δίνουν παραμονή. Σε καλή θέση βρίσκεται και ο ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας γιατί έχει παίξει και με τους 3 πρώτους και έχει κερδίσει τον 5ο, οπότε μάλλον δεν θα κινδυνέψει. Ο Πανελλήνιος ΓΣ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 5η θέση αλλά, έχει χάσει από τον 6ο και έχει να παίξει με Παπάγου, Κορυδαλλό και Κηφισιά που θα παίζουν για την άνοδο. Το κρίσιμο παιχνίδι είναι όμως με το Κορωπί. Αν το κερδίσουν παραμένουν, αν χάσουν τότε δύσκολα. Ο ΣΑΣ Κορωπίου αυτή τη στιγμή βρίσκεται 8ος, αλλά στην ουσία 9ος αφού η Άνοιξη δεν έχει παίξει ακόμη με την ΑΕΚ. Οπότε το Κορωπί θέλει τουλάχιστον 1 πόντο, αν υποθέσουμε ότι η Άνοιξη θα χάσει όλα τα υπόλοιπα ματς, αλλιώς θα πρέπει να κάνει κάποια νίκη. Όπως αναφέραμε το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο είναι «το ντέρμπι». Στην 9η θέση βρίσκεται η Σκακιστική Άνοιξη με 3 βαθμούς, αλλά ακόμη δεν υπολογίζεται ο αγώνας με την ΑΕΚ, οπότε θα φτάσουν σίγουρα τους 5 βαθμούς οι οποίοι μάλλον δεν είναι αρκετοί, άρα ψάχνουν και αυτοί 1 με 2 βαθμούς ακόμη. Η Άνοιξη έχει δύσκολα παιχνίδια, αλλά και οι αντίπαλοί της έχουν δύσκολα παιχνίδια.

Άλλοι 4 γύροι λοιπόν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος του ΠΟΑ και νομίζω ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν θα γνωρίσουμε την 2η ομάδα που θα υποβιβαστεί στη β' Εθνική. Θα δούμε.

Εκτύπωση Email