Ελλάδα, Σκακιστική Επικοινωνία, Ενδιαφέρον

Διασυλλογικά - Photo Finish

Φτάσαμε στη τελευταία αγωνιστική των πρωταθλημάτων ΠΟΑ, β' και γ' Εθνικής.

 

Τελευταία αγωνιστική για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα του ΠΟΑ, της β' και της γ' Εθνικής και ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα ανέβουν κατηγορία και ποιες θα υποβιβαστούν. 

Στο ΠΟΑ μένει να μάθουμε μόνο την τελική κατάταξη των πρώτων ομάδων που θα πάνε στη τελική φάση. Ο ΑΟ 3 Αστέρες Πατησίων είναι πρωταθλητής τηςψ κατηγορίας και οι ομάδες που θα τον ακολουθήσουν στην τελική φάση είναι ο ΑΣ Παπάγου και ο ΣΟ Κορυδαλλού. Αν το Παπάγου δεν χάσει τελευταίο γύρο από τους 3 Αστέρες, τότε θα τερματίσει 2η θέση, αλλιώς στη 3η. Η μεγάλη μάχη στη κατηγορία δίνεται στο ποια ομάδα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Η Σκακιστική Άνοιξη η οποία βρίσκεται στην 9η θέση με 5 βαθμούς, θέλει να πάρει μισό πόντο παραπάνω από τον Πανελλήνιο ΓΣ ο οποίος βρίσκεται στην 8η θέση με 6 βαθμούς. Η Άνοιξη αντιμετωπίζει τον βαθμολογικά αδιάφορο ΑΟ Κηφισιάς, ενώ η ομάδα από την Κυψέλη παίζει με με τον επίσης αδιάφορο ΣΑΣ Κορωπίου. Η ΑΕΚ έχει ήδη υποβιβαστεί και μένει να μάθουμε μόνο σε ποια κατηγορία θα συνεχίσει την επόμενη χρονιά.

Στη β' Εθνική τα μάτια είναι στραμένα στο Παγκράτι, όπου ο ΣΟ Παγκρατίου αντιμετωπίζει τον ΑΟ Πεύκης, ο οποίος θέλει μόνο νίκη για άνοδο, την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο ο ΣΜΑΟ Καισαριανής αντιμετωπίζει την Σκακιστική Επικοινωνία η οποία με νίκη πανηγυρίζει την άνοδο. Το Παγκράτι αν και αδιάφορο βαθμολογικά, για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει όλες τις ομάδες με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, ενώ ο ΣΜΑΟΚ αν χάσει υποβιβάζεται στη γ' Εθνική. Μεγάλο ματς και στην Καλλιθέα, όπου ο ΣΟ Καλλιθέας αντιμετωπίζει το ΣΟ Χαλανδρίου. Το Χαλάνδρι θέλει νίκη και ταυτόχρονα απώλεια βαθμού ή βαθμών της Επικοινωνίας ή της Πεύκης. Τέλος, ο ΕΕΣ Κορυδαλλού αντιμετωπίζει τον ΣΟ Ηλιούπολης ο οποίος αν φέρει ίδιο αποτέλεσμα με τον ΣΜΑΟΚ παραμένει στην κατηγορία. Το ΔΗΚΕΠ Άνω Λιοσίων έχει ήδη υποβιβαστεί στη γ' Εθνική.

Στη γ' Εθνική ο ΣΟ Θωμάς Γεωργίου είναι ο πρωταθλητής της κατηγορίας και ο ΑΠΟ Κότινος Χολαργού θέλει μισό βαθμό με αντίπαλο τον ΑΣ Ασπροπύγου για να πάρει την 2η θέση θέση που οδηγεί στη β' Εθνική, διαφορετικά αν χάσει και κερδίσει ο Δίας Πετρούπολης, τότε θα είναι αυτός που θα ανέβει στη β'. Μάχη υπάρχει στην αποφυγεί του υποβιβασμού, τρεις ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν την πτώση στη γ' Εθνική. Στην χειρότερη θέση ο ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου ο οποίος θέλει νίκη με τον Δία και παράλληλα ήττα της Εστίας Νέας Σμύρνης και ισοπαλία ή ήττα του ΣΟ Περιστερίου. Η Εστία κρατάει την τύχη στα χέρια της αφού αν κερδίσει τον ΟΠΑ Φιλοθέης παραμένει. Τέλος το Περιστέρι με τον ΕΟΣ Αχαρνών θέλει να κάνει καλύτερο αποτέλεσμα απ'ότι θα κάνει η Εστία και ίδιο αποτέλεσμα με τον Παράδεισο.

Υπομονή την Κυριακή το απόγευμα θα γνωρίζουμε την τελική κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες.  

Εκτύπωση Email