Ελλάδα, Σκακιστική Επικοινωνία, Ενδιαφέρον

Διασυλλογικά Σενάρια

Τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα του ΠΟΑ, της β' και γ' Εθνικής φτάνουν στο τέλος. 

 

Δύο γύροι απομένουν για την ολοκλήρωση των διασυλλογικών πρωταθλημάτων των τριών εθνικών κατηγοριών της ΕΣΣΝΑ. Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο και σε αυτές που αγωνίζονται για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Στον ΠΟΑ οι 3 Αστέρες έχουν «καθαρίσει» την συμμετοχή τους στην τελική φάση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Θέλουν όμως να τερματίσουν και στην 1η θέση και για να γίνει αυτό τους αρκεί και ένας βαθμός στις επόμενες δύο αγωνιστικές. Στη 2η θέση βρίσκεται ο ΑΣ Παπάγου ο οποίος και αυτός κατά 99% θα βρίσκεται στην τελική φάση. Μοναδικό σενάριο να μείνει εκτός είναι να χάσει με πολύ μεγάλο σκορ από τους 3 Αστέρες και οι ομάδες που τον απειλούν να κάνουν δύο νίκες με μεγάλο σκορ. Η μεγάλη μάγχη για την συμμετοχή στην τελική φάση γίνεται στην 3η θέση που αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν 3 ομάδες, ΑΟ Κηφισιάς, ΣΟ Αιγάλεω και ΣΟ Κορυδαλλού. Σε τριπλή ισοβαθμία καλύτερη είναι η Κηφισιά, αλλά το Αιγάλεω έχει να παίξει με τους αήττητους μέχρι στιγμής 3 Αστέρες και ο ΣΟ Κορυδαλλού έχει να παίξει με την ΑΕΚ η οποία έχει αποχωρήσει. Αν λοιπόν το Αιγάλεω ηττηθεί από τους 3 Αστέρες μετά στην ισοβαθμία Κορυδαλλού - Κηφισιάς θα μετρήσουν οι πόντοι. Η Κηφισιά αυτή τη στιγμή είναι +3, αλλά ο Κορυδαλλός θα κερδίσει 10-0 α.α. την ΑΕΚ, οπότε θα έχει το πλεονέκτημα.
Από κει και κάτω όλλες οι ομάδες παλεύουν για την παραμονή τους. Στην καλύτερη θέση βρίσκονται ο ΣΑΣ Κορωπίου και ο Πανελλήνιος ΓΣ οι οποίοι έχουν από 6 βαθμούς και έχουν ένα παιχνίδι μεταξύ τους και από ένα με ομάδα που αγωνίζεται για να παίξει στην τελική φάση. Αν το μεταξύ τους τελειώσει 5-5 τότε μάλουν έχουν σωθεί και οι δύο. Η Σκακιστική Άνοιξη και ο ΣΟΝ Φιλαδέλφειας βρίσκονται ένα βαθμό πίσω τους και έχουν ένα ματς μεταξύ τους και από έναν αγώνα με ομάδα που θέλει να πάει στην τελική φάση. Αν το μεταξύ τους τελειώσει 5-5 τότε θα έχουμε απόλυτη ισοβαθμία και ίσως χρειαστεί να ανατρέξουμε στο επόμενο κριτήριο ισοβαθμίας.

Στη β΄Εθνική τα πράγμα είναι επίσης μπερδεμένα. Στην 1η θέση ισοβαθμούν 3 ομάδες, ο ΑΟ Πεύκης, η Σκακιστική Επικοινωνία και ο ΣΟ Χαλανδρίου. Οι τρεις ομάδες έχουν παίξει μεταξύ τους και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας το Χαλάνδρι είναι αυτό που δεν θα ανέβει στον ΠΟΑ. Ο ρυθμιστής αυτής της κατάστασης είναι η ομάδα του ΣΟ Παγκρατίου η οποία βρίσκεται στην 4η θέση και έχει να παίξει με την Επικοινωνία και με την Πεύκη. Στις θέσεις που οδηγούν στη γ' Εθνική τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Το ΔHΚΕΠ του χρόνου θα αγωνίζεται στη γ' Εθνική, ενώ η άλλη θέση θα κριθεί στην αναμέτρηση ΣΜΑΟΚ - ΣΟ Ηλιούπολης με την ομάδα της Καισαριανής να θέλει έστω το 5-5.

Στη γ' Εθνική ο ΣΟ Θωμάς Γεωργίου έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής της κατηγορίας, ενώ για την 2η θέση που οδηγεί στη β' Εθνική θα παλέψουν μέχρι την τελευταία παρτίδα ο Δίας Πετρούπολης με τον Κότινο Χολαργού. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη 2η θέση και το μεταξύ τους παιχνίδι τελείωσε 5-5. Στους πόντους αυτή τη στιγμή ο Δίας προηγείται με +1. Δυό από τις Εστία Ν. Σμύρνης, ΣΟ Περιστερίου και ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου του χρόνου θα αγωνίζονται στην α' Τοπική. Στην καλύτερη θέση αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Εστία η οποία έχει 4 βαθμούς και έχει κερδίσει το ισόβαθμο με αυτή, Περιστέρι. Το Μαρούσι βρίσκεται στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς και θέλει μια νίκη και παράλληλα οι αντίπαλοί του να κάνουν 2 ήττες. 

Εκτύπωση Email