Ελλάδα, Σκακιστική Επικοινωνία, Ενδιαφέρον

β' Εθνική - ξεκαθαρίζει η κατάσταση

Αρχίζει και ξεκαθαρίζει η κατάσταση μετά από 4 γύρους στη β' Εθνική.

 

articles8

Έχουμε συμπληρώσει 4 γύρους στο πρωτάθλημα της β' Εθνικής και σιγά-σιγά αρχίζουν και ξεχωρίζουν οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στον ΠΟΑ και την παραμονή τους στη β' Εθνική.

Η μοναδική ομάδα με το απόλυτο είναι η Σκακιστική Επικοινωνία και γι'αυτό το λόγο θεωρείται και φαβορί για να καταλάβει μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στον ΠΟΑ. Η αλήθεια είναι όμως, ότι η ομάδα μας κάθε χρόνο αυτό τον καιρό είναι φαβορί και κάθε χρόνο κάτι γίνεται και βγαίνουμε 3οι. Ο αγώνας της Κυριακής στο Χαλάνδρι είναι τελικός. Αν η Επικοινωνία κερδίσει τότε είναι με το ένα πόδι στον ΠΟΑ αφού θα έχει απόσταση ασφαλείας από την 3η ομάδα. Αν όμως ηττηθεί τότε η κατάσταση μπλέκει και μετά το παραμικρό λάθος θα μας οδηγήσει στην αγαπημένη μας 3η θέση. Στη 2η θεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο ΑΟ Πεύκης ο οποίος τις τελευταίες αγωνιστικές εντυπωσιάζει. Έχει το πλεονέκτημα ότι έχει κερδίσει το Χαλάνδρι με 7-3, αν και το Χαλάνδρι αγωνίστηκε χωρίς 4 βασικούς παίχτες. Σίγουρα και αυτοί περιμένουν το αποτέλεσμα της Επικοινωνίας με το Χαλάνδρι, αλλά ότι και να γίνει η άνοδος εξαρτάται μόνο από αυτούς. Στη 3η θέση με μόλις μία ήττα μαζί με την Πεύκη βρίσκετια ο ΣΟ Χαλανδρίου. Ο αγώνας της Κυριακής για το Χαλάνδρι είναι τελικός, καθώς με νίκη θα μοιράζεται την 1η θέση με τους άλλους δύο συνδιεκδικητές, ενώ σε αντίθετο αποτέλεσμα μάλλον χάνει όσες ελπίδες είχε για άνοδο. Εν αναμονή του «μεγάλου» παιχνιδιού της Κυριακής.

Αυτές, λοιπόν είναι οι 3 ομάδες που θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στον ΠΟΑ, αλλά υπάρχει και ο ΕΣΣ Κορυδαλλού ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση με μία ήττα και μία ισοπαλία και έχει να παίξει και με το Χαλάνδρι, αλλά και με την Πεύκη. Διαθέτει πού καλές νεάνιδες και αν οι υπόλοιπες σκακιέρες «κρατήσουν» τότε μπορεί να κάνει την έκπληξη και να μπει ακόμη και στην δυάδα.

Ο ΣΟ Καλλιθέας και ο ΣΜΑΟΚ Καισαριανής μοιράζονται την 5η και 6η θέση και έχουν 4 βαθμούς. Μπορούμε να πούμε ότι είναι δύο ομάδες που δεν έχουν βλέψεις για άνοδο, αλλά και που δεν κινδυνεύουν και για υποβιβασμό, όπως δύσκολα να υποβιβαστεί και ο ΣΟ Παγκρατίου αν και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση. Το Παγκράτι διαθέτει καλή ομάδα και θα κάνει και άλλες νίκες μέχρι το τέλος.

Την 8η και 9η θέση μοιράζονται με μόλις μία νίκη ο ΣΟ Αμπελοκήπων και ο ΣΟ Ηλιούπολης. Την Κυριακή έχουν τον μεταξύ τους αγώνα με το νικητή να αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα για παραμονή και τον ηττημένο να μειώνονται οι πιθανότητες παραμονής, αν και οι Αμπελόκηποι έχουν ευκολότερο πρόγραμμα από την Ηλιούπολη. Στην τελευταία θέση χωρίς πόντο βρίσκεται το ΔΗΚΕΠ Άνω Λιοσίων. Η πιο αγαπητή ομάδα, μετά τη δική μας φυσικά, στην Ελλάδα. Μια ομάδα με την οποία οι μεταξύ μας αγώνες είναι πάντα διασκέδαση ανεξαρτήτως αποτελέσματων, αλλά μια ομάδα που δύσκολα φέτος θα την «γλιτώσει», έχοντας μάλιστα «ντεφορμέ» τον πρόεδρο και καλύτερος παίχτη της ομάδας. Αυτή την Κυριακή παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στην Καλλιθέα.

Εκτύπωση Email