Ελλάδα, Σκακιστική Επικοινωνία, Ενδιαφέρον

β' Εθνική - τελική ευθεία

Μπήκαμε στη τελική ευθεία στο πρωτάθλημα της β' Εθνικής. 

 

Τρεις αγωνιστκές απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της β' Εθνικής και οι «μάχες» για την άνοδο στον ΠΟΑ και τη παραμονή στη κατηγoρία έχουν ανάψει για τα καλά.

Ο ΑΟ Πεύκης, η Σκακιστική Επικοινωνία και ο ΣΟ Χαλανδρίου είναι οι τρεις ομάδες που θα παλέψουν μέχρι το τέλος για τις δύο θέσεις που οδηγούν στον ΠΟΑ. Σε τριπλή ισοβαθμία υστερεί το Χαλάνδρι διότι ηττήθηκε με 7-3 από την Πεύκη ενώ νίκησε με 5½-4½ την Επικοινωνία η οποία με τη σειρά της νίκησε με 6-4 την Πεύκη. Οπότε αυτή τη στιγμή στην τριπλή ισοβαθμία η βαθμολογία είναι: Πεύκη 2β. 11π., Επικοινωνία 2β. 10½π. και Χαλάνδρι 2β.8½. Από αυτές τις ομάδες, μάλλον το πιο εύκολο πρόγραμμα έχει η Πεύκη αφού έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που γι'αυτές η χρονιά πλέον είναι αδιάφορη, δηλαδή δεν παίζουν ούτε για άνοδο, αλλά ούτε για υποβιβασμό. Απομένουν τρεις κρίσιμες αγωνιστικές για να μάθουμε τους δύο που θ'ανέβουν.

Στη 4η θέση 3 βαθμούς πίσω, βρίσκεται το ΣΟ Παγκράτιου που ίσως είναι και ρυθμιστής της κατηγορίας καθώς έχει να παίξει με την Επικοινωνία τον 8ο γύρο και με την Πεύκη τον 9ο και τελευταίο. Την 5η και 6η θέση μοιράζονται ο ΣΟ Αμπελοκήπων και ο ΣΟ Καλλιθέας με 6 βαθμούς έχοντας σωθεί. Η Καλλιθέα θα παίξει και αυτή το ρόλο του ρυθμιστή αφού έχει να παίξει με την Πεύκη και το Χαλάνδρι.

Στην 7η θέση βρίσκεται ο ΕΣΣ Κορυδαλλού με 5 βαθμούς, απέχει 3 βαθμούς από τον 9ο της βαθμολογίας και έχει να παίξει μαζί του την τελευταία αγωνιστική. Θα πρέπει να κάνει μια νίκη αν δεν θέλει να πάει να παίξει την παραμονή του την τελευταία αγωνιστική.

Ο ΣΜΑΟ Καισαριανής βρίσκεται στην 8η θέση, 2 βαθμούς πάνω από την 9η Ηλιούπολη και εκκρεμεί ο μεταξύ τους αγώνας τον 8ο γύρο. Ο ΣΜΑΟΚ είναι σε δύσκολη θέση καθώς οι άλλοι δύο αγώνες που έχει να δώσει είναι με το Χαλάνδρι και τελευταίο γύρο με την Επικοινωνία, οπότε αν δεν πάρουν βαθμό από το Χαλάνδρι στον επόμενο γύρο, το ματς με την Ηλιούπολη αποκτά χαρακτήρα τελικού και για τις δύο ομάδες.

Στην 9η θέση βρίσκεται ο ΣΟ Ηλιούπολης με 2 βαθμούς. Έχει να παίξει κατά σειρά με την Επικοινωνία, τον ΣΜΑΟΚ και τελευταίο γύρο με τον Κορυδαλλό. Για να παραμείνουν στην κατηγορία θα πρέπει να κερδίσουν τον ΣΜΑΟΚ και η ομάδα της Καισαριανής να μην πάρει βαθμό από Χαλάνδρι και Επικοινωνία. Διαφορετικά αν χάσουν, θα πρέπει να πάρουν τα άλλα δύο ματς και να φτάσουν στους 6 βαθμούς, όπου εκεί μπορεί με ισοβαθμίες τελικά να παραμείνουν και πάλι στην 9η θέση.

Στην 10η θέση βρίσκεται το ΔΗΚΕΠ Άνω Λιοσίων χωρίς βαθμό ακόμη και ουσιαστικά μόνο με μαθηματικές πιθανότητες παραμονής, καθώς θα πρέπει να κάνουν 3 νίκες για να παραμείνουν στην κατηγορία, ανάμεσά τους και η Πεύκη. 

Εκτύπωση Email