Ελλάδα, Σκακιστική Επικοινωνία, Ενδιαφέρον

Διασυλλογικά - Φινάλε

Μία αγωνιστική απομένει για το φινάλε των διασυλλογικών πρωταθλημάτων.

 

Συμπληρώθηκαν 8 γύροι στα διασυλλογικά πρωταθλήματα του ΠΟΑ, της β' και της γ' Εθνικής. Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωσή τους και τα βλέματα όλων είναι στραμμένα σε συγκεκριμένα ματς που θα κρίνουν την άνοδο ή την παραμονή.

Στον ΠΟΑ οι 3 Αστέρες εξασφάλισαν και μαθηματικά την 1η θέση και τελευταία αγωνιστική παίζουν με τον ΑΣ Παπάγου ο οποίος αν χάσει βγαίνει 3ος, οπότε και αυτός έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή στην τελική φάση. Αυτή τη στιγμή στη 3η θέση βρίσκεται ο ΣΟ Κορυδαλλού ο οποίος όμως έχει να παίξει με την ΑΕΚ που αποχώρησε, οπότε έχει εξασφαλίσει και αυτός την συμμετοχή του στην τελική φάση. Το ενδιαφέρον λοιπόν στην κατηγορία στρέφεται στο ποια ομάδα θα παραμείνει. Η Σκακιστική Άνοιξη είναι αυτή τη στιγμή στην πιο δύσκολη θέση. Βρίσκεται 9η με 5 βαθμούς και θέλει να κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από τον Πανελλήνιο ο οποίος βρίσκεται στην 8η θέση με 6 βαθμούς. Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας η Άνοιξη υπερτερεί. Και οι δύο ομάδες έχουν δύσκολο παιχνίδι. Ο Πανελλήνιος παίζει με το Κορωπί και η Άνοιξη με την Κηφισιά.

Στη β' Εθνική η τριπλή ισοβαθμία στην 1η θέση παραμένει. Ο ΑΟ Πεύκης, η Σκακιστική Επικοινωνία και ο ΣΟ Χαλανδρίου διεκδικούν τις δύο θέσεις για τον ΠΟΑ. Το Χαλάνδρι θέλει νίκη με την Καλλιθέα και παράλληλα κάποιος από τους άλλους δύο να μην κερδίσει. Στο Παγκράτι ο ΣΟΠ αντιμετωπίσει την Πεύκη, ενώ στο ίδιο χώρο ο ΣΜΑΟ Καισαριανής θέλει νίκη με την Επικοινωνία για να παραμείνει στην κατηγορία. Αλλά, ακόμη και με νίκη ο ΣΜΑΟΚ μπορεί να υποβιβαστεί αν την ίδια ώρα ο ΣΟ Ηλιούπολης κερδίσει τον Κορυδαλλό. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία και ο ΣΜΑΟΚ μένει 3ος στους πόντους.

Στη γ' Εθνική ο Θωμάς Γεωργίου ανέβηκε «τρένο» στη β' Εθνική αφού έχει μόνο νίκες και μάλιστα με σκορ. Το 2ο εισητήριο μάλλον πάει προς ΑΠΟ Κότινος Χολαργού, ο οποίος θέλει ισοπαλία τελευταίο γύρο με τον Ασπρόπυργο, ενώ ο ΑΣΟ Δίας Πετρούπολης που είναι στην 3η θέση θέλει νίκη με τον Παράδεισο Αμαρουσίου με 6+ και παράλληλα ήττα του Κότινου. Το Μαρούσι από την μεριά του ψάχνει μια νίκη για να σωθεί, αλλά θέλει παράλληλα να μην πάρει πόντο η Εστία Ν. Σμύρνης με την Φιλοθέη και να μην κερδίσει ο ΣΟ Περιστερίου τον ΕΟΣ Αχαρνών. Η Εστία για να παραμείνει θα πρέπει να κάνει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από το Περιστέρι. Η Εστία υπερέχει σε όλες τις ισοβαθμίες στις θέσεις 8-10, ενώ θα παραμείνει στη κατηγορία ακόμη και αν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στις θέσεις 7-9. 

Αυτή την Κυριακή δεν υπάρχει πρωτάθλημα, υπομονή λοιπόν μέχρι τις 20 Μαρτίου όταν και θα ξέρουμε τα τελικά αποτελέσματα.

Εκτύπωση Email