Ιστορία

Αγωνιστική Ανασκόπηση 2015

Το 2015 τελείωσε και όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες θα κάνουμε την αγωνιστική ανασκόπηση του συλλόγου μας για το 2015. 

Το 2015 ήταν μία χρονιά χωρίς μεγάλες επιτυχίες για την Σκακιστική Επικοινωνία, μια χρονιά δύσκολη λόγω της μιας νέας αρχής που έγινε για την ομάδα μας. Βασικό μας στόχος ήταν η δημιουργία εκ νέου των ακαδημιών μας και η δυνατότητα και σε ενήλικες αρχάριους να ασχοληθούν με το σκάκι. Μοιραία το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερο πλάνο. Ας δούμε λοιπόν σύντομα τι ακριβώς έγινε το 2015.

Η Σκακιστική Επικοινωνία μέσα στην χρονιά έλαβε μέρος σε έλαβε μέρος σε 7 διαφορετικές επίσημες διοργανώσεις (Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, Κύπελλο Αττικής Φιλίας, Κύπελλο Αττικής, Κύπελλο Αττικής κάτω των 14 ετών, Κύπελλο Μπίκου, Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων και Πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών). Στο πρωτάθλημα η ομάδα μας, αν και αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις, κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πριν την άνοδο καθώς στον τελευταίο αγώνας της αν δεν έχανε θα είχε κερδίσει την άνοδο στον ΠΟΑ, αλλά στον αθλητισμό και η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδί. Στο κύπελλο Αττικής αποκλειστήκαμε στην φάση των 32, ενώ στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας η 'Α ομάδα μας τερμάτισε στην 6η θέση. Στο κύπελλο Αττικής κάτω των 14 ετών η ομάδα μας άγγιξε το μετάλλιο, τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση. Στο κύπελλο Μπίκου και το Παίδων-Κορασίδων η συμμετοχή μας ήταν σύντομη καθώς δώθηκε προτεραιότητα στο Πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών εκεί όπου η ομάδα μας με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες τερμάτισε στην 1η θέση και πήρε την πρόκριση για το final 8 το οποίο θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σε ατομικό επίπεδο τώρα, ξεχωρίζει η 3η θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία κάτω των 18 ετών του Χρήστου Αλεξιάδη, καθώς και η συμμετοχή του μαζί με το Νίκο Καρούσο-Θεοδωράκη στα Παγκόσμια Νεανικά που έγιναν στην Χαλκιδική.

Το 2015 η Σκακιστική Επικοινωνία διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο άλλωστε, το 17ο Σχολικό Πρωτάθλημα Ηρακλείου με τη συμμετοχή 100 και πλέον παιδιών, καθώς και το 18ο Όπεν Ηρακλείου το οποίο ήταν και ανοιχτό πρωτάθλημα Αττικής Ανδρών και Γυναικών. Επίσης, μέσα στη χρονιά ο σύλλογός μας διοργάνωσε τουρνουά ράπιντ, μπλιτς και νεανικά τα οποία είχαν μεγάλη συμμετοχή.

Ευχόμαστε το 2016 να φέρει υγεία σε όλο τον κόσμο και ελπίζουμε σε μεγαλύτερες επιτυχίες για τους σκακιστές του συλλόγου μας.

Εκτύπωση Email