Ελλάδα, Σκακιστική Επικοινωνία

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Χρήστος Αλεξιάδης!!

Πρωταθλητής Ελλάδας 2016 κάτω των 18 ετών, ο Χρήστος Αλεξιάδης.

 Ο Χρήστος Αλεξιάδης είναι πρωταθλητής Ελλάδας κάτω των 18 ετών για το 2016. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Καβάλα, ο Χρήστος πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και με σκορ 8 στα 9, κατέκτησε το 1ο του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και πολύ χαρούμενοι που ένα παιδί από το σύλλογό μας κατέκτησε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Χρήστος ξεκίνησε το σκάκι πριν από 10 χρόνια περίπου σε ηλικία 5-6 χρονών. Εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου σε προχωρημένο τμήμα. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα για τον Χρήστο γιατί αντιμετώπιζε συνέχεια καλύτερους σκακιστές μέσα στο τμήμα. Οι ήττες δεν τον αποθάρρυναν ποτέ, το αντίθετο μάλιστα τον έκαναν πιο πεισματάρη. Παντά μετά από μια ήττα έλεγε "στην επόμενη παρτίδα θα κερδίσω". Μπορεί στην αρχή να μην είχε το «ξεπέταγμα» που περιμέναμε, αλλά με την πολλή δουλειά και την αμέριστη στήριξη από το σπίτι κατάφερε να εξελιχθεί. Ο στόχος του από μικρός ήταν πάντα ένα πρωτάθλημα Ελλάδας. Εδώ και 3-4 χρόνια ο στόχος αυτός έμοιαζε εφικτός. Στο παρελθόν είχε πλησιάσει αρκετά κοντά στο να πετύχει το στόχο του, αλλά πάντα κάποιο κακό αποτέλεσμα του στερούσε τη χαρά. Τελικά όμως η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος Ελλάδας ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Ένα πρωτάθλημα που συνοδεύεται από πρόκριση στο Παγκόσμιο ή το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μόρια για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο.

Ο Χρήστος αν και 16 ετών στα τελευταία 2 πρωταθλήματα στην ομάδα αγωνίζεται αποκλειστικά σε αντρική σκακιέρα (πέρσι σαν αρχηγός). Φέτος μάλιστα θα αγωνιστεί στη 1η σκακιέρα, το οποίο μπορεί να στερεί από την ομάδα μας έναν σίγουρο πόντο (που θα κερδίζαμε αν αγωνιζόταν σε νεανική σκακιέρα), αλλά από την άλλη αποτελεί κίνητρο για τα υπόλοιπα παιδιά να γνωρίζουν ότι αν αξίζουν γιατί όχι να παίξουν και αυτοί σε αντρική σκακιέρα. Είναι πάντα πιστός στην ομάδα μας, ποτέ δεν έχει σκέφτει να φύγει, τι και αν αγωνιζόμαστε στη β' Εθνική, τι και αν είχε προτάσεις για να παίξει στην Α' κατηγορία.

Τέλος, θα ήθελα και εγώ προσωπικά να του δώσω συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να του ευχηθώ να έχει και άλλες τέτοιες επιτυχίες και ατομικές και με την ομάδα.
Παιχτούρα!! 

Νίκος Κομνηνός

Εκτύπωση Email