Ελλάδα, Σκακιστική Επικοινωνία, Ενδιαφέρον

H καλύτερη ομάδα στο Ηράκλειο

Τελικά έγινε η προσπέραση. Η Σκακιστική Επικοινωνία είναι πλέον η καλύτερη ομάδα στο Ηράκλειο.

Ήταν η χρονιά 2008-2009 όταν κάποιος «ουρανοκατέβατος» στο σκάκι αποφάσισε να μας διαγράψει από μέλη του ΦΟΝ. Να διαγράψει από μέλη ποιούς; Αυτούς που ίδρυσαν τον ΦΟΝ, που τον ανέβασαν το 2004 στην α’ Εθνική τότε με 16 ομάδες, που το 2006 τον έφτασαν στην 5η θέση.

Όλα αυτά τα χρόνια από το 2009 μέχρι και σήμερα, η Σκακιστική Επικοινωνία υπέφερε οικονομικά καθώς οι διασυνδέσεις που είχε ο «ουρανοκατέβατος» στο Δήμο Ηρακλείου ήταν καταστροφικές για το σύλλογό μας. Η μία ομάδα βρήκε σκέγη στο Δημαρχείο ενώ η άλλη πλήρωνε κάθε μήνα ενοίκιο, η μία είχε πρόσβαση στα σχολεία γιατί της είχαν βάλει το ταμπελάκι «η ομάδα του Δήμου», ενώ η άλλη ήταν απ’έξω. Η Σκακιστική Επικοινωνία έβγαλε πρωταθλητές Ελλάδας, κέρδισε δύο φορές το πρωτάθλημα Αττικής στους παμπαίδες, έκανε τουρνουά με εκατοντάδες άτομα παρόλο το εμπάργκο από τους «άλλους» και το μόνο που πήραμε από το Δήμαρχο ήταν... αναμνηστικές φωτογραφίες. Δεν μπορώ να πω σε κάθε επιτυχία της ομάδας ήταν εκεί για να φωτογραφηθεί, αλλά όταν η κουβέντα έφτανε στο να βρεθεί μια αίθουσα και για μας κάπου εκεί χάλαγε το γλυκό.

Ευτυχώς η Δημοτική αρχή τα τελευταία 2 χρόνια άλλαξε και η αδικία εν μέρη αποκαταστάθηκε. Η Σκακιστική Επικοινωνία όμως συνεχίζει να ζήσει υπο καθεστώς ενοικίου, συνεχίζει να πληρώνει δημοτικά τέλη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει σύντομα.

Η ομάδα μας λοιπόν παρόλα τα εμπόδια κυρίως οικονομικά, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να φτιάξει μία πολύ δυνατή ομάδα, να ανέβει από τη β’ Τοπική στην α’ Εθνική και να τερματίσει πάνω από τον καλό μας «γείτονα» καμιά δεκαριά θέσεις. Φανταστείτε λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια να είχαμε την στήριξη που είχε η άλλη ομάδα του Ηρακλείου, θα διεκδικούσαμε μέχρι και μετάλλιο και επειδή το σύστημα της α’ Εθνικής είναι λίγο στη τύχη ποιος ξέρεις ίσως και ένα πρωτάθλημα.

Αν λοιπόν ο κύριος «ουρανοκατέβατος» όπως λέει αγαπάει το σκάκι, ήρθε η ώρα να σηκωθεί να φύγει από το άθλημά μας, δεν θα λείψει σε κανέναν. Ήδη αυτοί που τον στήριξαν τα πρώτα χρόνια έχουν εξαφανιστεί, τα παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν και αυτά, οι γνώσεις που έχει για το σκάκι είναι ίδιες με τις γνώσεις που έχει ο Μπομπ ο Μάστορας με την πυρηνική φυσική. Το Ηράκλειο χωρίς αυτόν θα αποκτήσει μία μόνο ομάδα δυνατή και θα πρωταγωνιστεί. Ακόμη και η συμπεριφορά του Δήμου θα είναι διαφορετική αν ξέρει ότι υπάρχει μια πολύ ισχυρή ομάδα που μπορεί να «χτυπήσει» μετάλλιο στην Ελλάδα και όχι δύο που είναι στα μαχαίρια.

Πόσο πιο ευγενικά να στο πούμε: ΦΥΓΕ!

Εκτύπωση Email