Ελλάδα, Σκακιστική Επικοινωνία, Ενδιαφέρον

Η Επικοινωνία στην Α' Εθνική

Είναι πραγματικότητα η Σκακιστική Επικοινωνία βρίσκεται στην α' Εθνική.

 

Είναι επιτέλους πραγματικότητα, ύστερα από 3+1 χρονιές στη β' Εθνική η Σκακιστική Επικοινωνία κατάφερε να κερδίσει την άνοδο για την α' Εθνική. Με υπομονή και επιμονή ο στόχος που είχε τεθεί το 2008 όταν και αναλάβαμε να οδηγήσουμε και την 2η ομάδα του Ηρακλείου στην α' Εθνική, επετεύχθη. Στην πορεία μας μέχρι την α' Εθνική τίποτα δεν ήταν εύκολο, στο δρόμο συναντήσαμε πολλά εμπόδια.

Η αρχή έγινε από την πρώτη κιόλας χρονιά όταν οι «καλοί μας γείτονες» αφού μας διέγραψαν παράνομα από μέλη της ομάδας που ιδρύσαμε και ανεβάσαμε στην α' εθνική, στη συνέχεια δεν επέτρεψαν στα παιδιά του συλλόγου να πάρουν μεταγραφή για την Επικοινωνία. Κάποιοι πήγαν στο ΑΣΕΑΔ και πήραν την ελευθερία τους, άλλοι περίμεναν υπομονετικά 2 χρόνια απραξίας, άλλοι σταμάτησαν να παίζουν σκάκι και τέλος κάποιοι αποφάσισαν να πάνε σε άλλους συλλόγους. Οι «καλοί μας γείτονες» δεν σταμάτησαν εκεί όμως, τα επόμενα χρόνια υπήρξε απίστευτη παραπληροφόρηση σε γονείς, σχολεία και Δήμο στους οποίους μας παρουσίαζαν με τα χειρότερα λόγια με αποτέλεσμα την αποθάρρυνση ένταξης στο σύλλογο καινούριων παιδιών. Το 3ο και μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν ο Δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία είχε παραχωρήσει στους «γείτονες» δωρεάν αίθουσα στο Δημαρχείο, ενώ εμείς πληρώναμε κάθε χρόνο πάγια έξοδα για ενίκοιο, ρεύμα, Δημοτικά τέλη κτλπ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο «γείτονας» να παρουσιάζεται σαν ομάδα του Δήμου και εμείς σαν ιδιώτες, οπότε μαντέψτε που θα πάει ο γονέας το παιδί του. Επίσης, ο «γείτονας» από τη στιγμή που είχε 0 ευρώ έξοδα, μπορούσε να διαθέσει χρήματα για να φέρει ξένους παίχτες. Η Δημοτική Αρχή άλλαξε και το «γειτονάκι» δεν είναι πια στο Δημαρχείο.

Εκτός από τις τρικλοποδιές από τους «φίλους μας», αυτά τα χρόνια υπήρξαν και πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Κάθε χρονιά θα είχαμε και ένα ατυχές γεγονός που θα στερούσε κάποιο βασικό μας παίχτη να μας βοηθήσει, είτε για λόγους υγείας, είτε γιατί είχε μετακομίσει εκτός Αθήνας, είτε γιατί είχε επιλέξει για μία χρονιά να πάει να παίξει σε ομάδα α' Εθνικής. Παρ' όλα αυτά κάθε χρόνο είχαμε ένα match ball για άνοδο, αλλά τις περισότερες φορές το χάναμε.

Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα μας στηρίχθηκε αποκλειστικά σε παίχτες οι οποίοι είτε έμαθαν σκάκι στο σύλλογό μας και είτε σε κάποιους που ήρθαν στην ομάδα μας πριν πολλά χρόνια και μπορούμε να πούμε ότι βελτιώθηκαν μέσα από το σύλλογό μας.
Φέτος λοιπόν, αυτά τα παιδιά που ξεκίνησαν να μαθαίνουν σκάκι πριν από 6-7 χρόνια ήρθε η ώραν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και με την βοήθεια μόλις 2 ενηλίκων, να την οδήγησαν στην α' Εθνική. Αυτοί λοιπόν είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της φετινής πορείας της Σκακιστικής Επικοινωνίας στο δρόμο για την άνοδο στην α' Εθνική.

Καταχωρήθηκε στο Άρθρα

Εκτύπωση