Ενδιαφέρον

Φαβορί και αουτσάιντερ στον ΠΟΑ

Ανάλυση της 1η αγωνιστικής του Π.Ο.Α. Φαβορί και αουτσάιντερ.

 

Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Αττικής ξεκίνησαν και 70 σύλλογοι της Αττικής παίρνουν μέρος σε αυτά. Ας δούμε τι έγινε στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος του Π.Ο. Α' Εθνικής της Αττικής.

Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να πούμε ότι τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά, ωστόσο υπήρχαν και κάποια μεγάλα σκορ τα οποία δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον ΠΟΑ. Η αλήθεια είναι ότι πριν την έναρξη του γύρου περιμέναμε πιο αμφίρροπες συναντήσεις. Το πιο «κλειστό» ματς έγινε στη Φιλαδέλφεια ανάμεσα στο ΣΟΝΦ και τον ΑΣ Παπάγου. Η Φιλαδέλφεια διαθέτει μία πάρα πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους παίχτες στις αντρικές που είναι χρόνια μαζί και αρκετά καλούς εφήβους. Πέρσι είχε πάρει την 2η θέση στον όμιλο του ΠΟΑ. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον ΑΣ Παπάγου, μία ομάδα με πολλές συμμετοχές στην Α' Εθνική, όταν οι ομάδες ήταν 10, διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο και με τη νίκη αυτή επί του ΣΟΝΦ έχει ένα πλεονέκτημα για την συμμετοχή στην τελική φάση.

Μεγάλο φαβορί για την συμμετοχή στην τελική φάση, μοιάζει να είναι ο ΑΟ Κηφισιάς. Ενισχυμένος με 5 παίχτες που θα έπαιζαν σε οποιαδήποτε ομάδα της Α' Εθνικής, οι 3 από τους οποίους αγωνίζονται σε αναπτυξιακές σκακιέρες. Ο ΑΟΚ κέρδισε στον 1ο γύρο το Αιγάλεω με 6½-3½. Μια επίσης παραδοσιακή ομάδα που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη δική της «παραγωγή» παιχτών, χωρίς μεταγραφές, διαθέτει μια καλή ομάδα «γεμάτη» σε όλες τις σκακιέρες. Τίποτα δεν έχει τελειώσει με την ήττα αυτή, καθώς το Αιγάλεω μπορεί να κερδίσει την οποιαδήποτε ομάδα.

Πολύ καλή ομάδα όμως διαθέτουν και οι 3 Αστέρες, μια ομάδα που έρχεται με φόρα από τη γ' Εθνική, νεανική και γηγενής. Δεν ξέρω αν ο στόχος τους είναι να παραμείνουν στη κατηγορία ή «κοιτάζουν» πιο ψηλά, το σίγουρο είναι ότι έχουν πολλές δυνατότητες. Επικράτησαν με το ευρύ 7-3 του ΣΟ Κορυδαλλού ο οποίος αν και διαθέτει έμπειρες αντρικές και γυναικεία σκακιέρα, στις αναπτυξιακές έχασε 5-0 από τους 3 Αστέρες. Σίγουρα στο ΣΟ Κορυδαλλου ο μεγάλος στόχος είναι να παραμείνουν στην κατηγορία.

Το ΣΑΣ Κορωπίου κέρδισε την Σκακιστική Άνοιξη με 7½-2, αλλά η διαφορά των ομάδων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί τόσο μεγάλης σε έκταση νίκη. Το Κορωπί πέρσι έκανε την έκπληξη και πήγε στην τελική φάση, αλλά φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα και μάλλον ο στόχος του είναι η παραμονή. Διαθέτει ένα ΙΜ στην 1η σκακιέρα, 3 πολύ καλές γυναικείες σκακιέρες, καθώς και έναν πολύ καλό έφηβο. Θα δυσκολευτούν απένταντι σε ομάδες που διαθέτουν καλές αντρικές. Από την άλλη η Σκακιστική Άνοιξη αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρσι. Η δύναμή τους βρίσκεται στις «πάνω» σκακιέρες, αλλά δεν είναι εύκολο να κερδίζουν όλοι. Αντικειμενικά, η Άνοιξη πρέπει να «κοιτάζει» την παραμονή.

Τέλος, στη συνάντηση ΑΕΚ-Πανελλήνιος οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν με 3½-6. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε με πολλές απουσίες κυρίως στις αντρικές σκακιέρες και κενή σκακιέρα στις νεάνιδες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλοι να ανέβουν 2 σκακιέρες πάνω και να αποδυναμωθεί η ομάδα. Χωρίς τις πρώτες σκακιέρες η ΑΕΚ θα έχει πρόβλημα ακόμη και να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά ακόμη είναι νωρίς. Στις εφηβικές δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αφού διαθέτει καλούς νεαρούς σκακιστές. Ο Πανελλήνιος είναι μια ομάδα με καλές αντρικές, αλλά υστερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες τις κατηγορίας «κάτω». Με τη νίκη αυτή έγινε φαβορί στο να παραμείνει στην κατηγορία, που πρέπει να είναι και ο αντικειμενικός στός της ομάδας.

Το τουρνουά τώρα άρχισε, ακόμα υπάρχει δρόμος για όλες τις ομάδες. Βλέπουμε!!  

Καταχωρήθηκε στο Άρθρα

Εκτύπωση